Wim Hof: 'Lütfen kimseye söyleme - ama soğuktan nefret ederim'

TAKİP ET

Wim Hof: 'Lütfen kimseye söyleme - ama soğuktan nefret ederim' Buz Adam olarak bilinen ekstrem atlet, 62 yaşında bir TV yıldızı olurken ve kornealarının su altında donduğu gün.

Wim Hof: 'Lütfen kimseye söyleme - ama soğuktan nefret ederim' Buz Adam olarak bilinen ekstrem atlet, 62 yaşında bir TV yıldızı olurken ve kornealarının su altında donduğu gün.

Buz altında yüzmek, Kuzey Kutup Dairesi üzerinde çıplak ayakla yarı maraton koşmak, 1 saat 52 dakika buza dalmak ve Kilimanjaro Dağı'na sadece şort ve sandaletlerle tırmanmayı içeren 26 Guinness dünya rekoru kırdıktan sonra takma adını kazandı. Zamanını Polonya ve Hollanda arasında bölüyor ve BBC One'ın yeni dizisi Freeze the Fear With Wim Hof'un başında .

Yeni diziniz nasıl ortaya çıktı?

Özellikle Covid sırasında vahşi yüzme, soğuk terapi ve derin nefes almanın artan popülaritesinden çıktı. Formatı [Birleşik Krallık yapım şirketi] Hungry Bear Media ile geliştirdim ve BBC devreye girdiğinde çok heyecanlandım. İnsanlar zihinleri ve bedenleri üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmanın yollarını aradığı için birdenbire çok fazla ilgi var.

62 yaşında bir TV yıldızı olmak nasıl bir duygu ? Bir yıldız olmak umurumda değil ama BBC'nin bunu onaylaması beni kalbimin derinliklerinden memnun ediyor. Eğer bir görevdeki bir adamsanız, bu en büyük vitrin, ki ben de öyleyim. Bir yıldız, bir gezegen ya da bir kaya olmam gerekiyorsa, yaparım. Ben sadece dünyayı daha iyi bir yer yapmak istiyorum.

Korkuyu Dondurun başlığının önemi nedir?

Korku içimizde derindir, ancak onu ele geçiremeyiz. Ama dondurucu soğuğa girin ve birdenbire korkunun geldiği aynı bölgedesiniz. Normalde buna erişmiyoruz çünkü rahatlık bölgemizde yaşıyoruz ama soğuğa girerek bu tarih öncesi derin beyin sapına dokunuyorsunuz. Ve sonra korkunuzu ele geçirebilirsiniz, dolayısıyla Korkuyu Dondurun .
Dizi , Gabby Logan ve Profesör Green de dahil olmak üzere sekiz ünlüyü aşırı zorluklarla karşı karşıya bırakıyor. Gibi? İtalyan Alpleri'nde buzlu suya dalarak başlarlar, ardından seri ilerledikçe daha cüretkar hale gelirler. Bazı zorluklar, sıfırın altındaki sıcaklıkların ve motor özelliklerinin birleşimi ile ilgilidir. Uçurumun üzerindeki bir ışın üzerinde kontrolü elinde tutmaya çalışmak yeterince zor. Baş dönmesine dondurucu soğuk koşulları ekleyin ve bu neredeyse beyniniz için çok fazla. Bu yüzden korkularıyla kesinlikle yüzleşirler. Derin duygular ve derin travma yüzeye çıkar.

Bazıları uykusuzluk veya kaygıdan muzdariptir. Gösteri onlara yardımcı oluyor mu?

Kesinlikle. Çok etkili. Kaygı, toplumumuzun streslerinin neden olduğu iltihaptan gelir. Vücudunuzun kimyasının ve işlevselliğinin tehlikede olduğunun bir işaretidir. Dizi, kendi biyokimyanızı kavramak için soğuğun tedavi edici gücünden nasıl yararlanacağınızı gösteriyor. Bunu pratik hale getiriyorum, böylece evde izleyen insanlar günlük yaşamlarında kullanacakları araçları da alabilirler. Her zaman söylediğim gibi: Günde bir soğuk duş doktoru uzak tutar.

Korkunç anlar var mı?

Çok. Örneğin, buzun altında yüzmek çok korkutucu çünkü burası farklı bir dünya . Soğuk, vücudunuz üzerinde kontrol uygular, o zaman klostrofobinizi de yenmelisiniz. Adamım, bu korkutucudan da öte. Hayat ve ölüm. Saf tehlike. Ama biz de çok eğleniyoruz. Bu çok bağlayıcı bir deneyim. İnsanların ortak bir düşmanı olduğunda, yani soğuk, onları birbirine bağlar. Bunun bir kabile yönü var.

Buz Adam ve Soğuk Kral olarak biliniyorsun. Bu lakaplara aldırmıyor musun?

Onlar iyiler ama ben kesinlikle tamamen soğukla ​​ilgisi olmayan canlı, yürekli bir insanım. Kimseye söyleme ama soğuktan nefret ederim!

Ve yapım aşamasında olan Buz Adam adında bir uzun metrajlı film de mi var? Evet, beni Joseph Fiennes'in oynadığı bir Hollywood filmi. Kevin Macdonald yönetiyor ve Jeff Pope senaryoyu çoktan bitirdi.