Uzun süreli COVID semptomu 3 ila 6 ay sonra ortaya çıkar İşte Semptomlar

TAKİP ET

Bu büyük uzun süreli COVID semptomu 3 ila 6 ay sonra ortaya çıkar. Kan pıhtıları, COVID-19 aylarından itibaren büyük bir potansiyel yan etki olmaya devam ediyor.

Bu büyük uzun süreli COVID semptomu 3 ila 6 ay sonra ortaya çıkar. Kan pıhtıları, COVID-19 aylarından itibaren büyük bir potansiyel yan etki olmaya devam ediyor.

Yeni bir uluslararası araştırmaya göre, yeni koronavirüsten kaynaklanan bir enfeksiyon, ciddi kan pıhtılaşması riskini aylar sonra artırıyor .

Haberleri yönlendirmek: Birleşik Krallık ve Finlandiya'dan uluslararası bilim adamları yakın zamanda ABC News'e göre İsveç'te COVID-19'a yakalanan 1 milyondan fazla insanı karşılaştırdı.

Araştırma ekibi, COVID-19 olan hastaların enfeksiyondan yaklaşık üç ila altı ay sonra bacaklarında veya akciğerlerinde kan pıhtılaşması riskinin arttığını keşfetti.
ABC News , "Özellikle, hastalarda derin ven trombozu, uyluk veya alt bacakta derinde oluşan bir kan pıhtısı riski önemli ölçüde arttı" dedi.

Ayrıca, bir kan damarında bir kan pıhtısı oluştuğunda ve akciğerlerinizdeki atardamarlara gittiğinde pulmoner emboli yaşama şansı da arttı.

Araştırmacılar, çalışmanın özetinde " Bu çalışmanın bulguları, covid-19'un derin ven trombozu, pulmoner emboli ve kanama için bir risk faktörü olduğunu gösteriyor" dedi.
"Bu sonuçlar, COVID-19 sonrası venöz tromboembolizme karşı tanısal ve profilaktik stratejilere ilişkin önerileri etkileyebilir."

Daha büyük resim: Ağustos 2021'de, Deseret News için yazdığım gibi , COVID-19 aşısının veya bir COVID-19 enfeksiyonunun kan pıhtılaşmasına neden olup olmayacağı konusunda bir tartışma vardı .

İngiliz Tıp Dergisi'nde hakemli bir şekilde gözden geçirilen ve yayınlanan bir araştırma,  COVID-19 enfeksiyonundan sonra nadir görülen kan olayları riskinin aşıya kıyasla "önemli ölçüde daha yüksek" olduğunu buldu.


Omicron XE varyantı: Neden hala bu kadar çok şey bilmiyoruz?


Utah'ın ilk haftalık COVID-19 güncellemesi cesaret verici olarak görülüyor, ancak yeni yüksek virüs seviyelerini içermiyor

Uzman, BA.2 varyantından yeni bir COVID-19 dalgasının olası olmadığını doğruladı
CDC direktörü, dördüncü COVID-19 aşı atışıyla ilgili kafa karışıklığını giderdi
Sağlık yetkilileri, yeni COVID-19 semptomlarının şu anda soğuk algınlığı veya grip gibi hissedebileceğini söylüyor. Utah, COVID-19'un yayılmasını izlemek için atık sulara güvenmeye hazır mı?