Ukrayna Savaşı: Her iki taraf da barış görüşmeleri yaparken 'toplu bombardıman Yapıldı

TAKİP ET

Rus kuvvetleri, başkent Kiev'de ve Kharkiv de dahil olmak üzere diğer şehirlerde, yetersiz ancak kararlı bir direnişle karşılaştı ve Başkan Vladimir Putin, Ukrayna'ya karşı savaşına Batı liderliğindeki bir misilleme barajı karşısında Rusya'nın nükleer caydırıcılığını yüksek alarma geçirdi.

Ukrayna işgali: Her iki taraf da barış görüşmeleri yaparken 'toplu bombardıman yapıldı. Rus kuvvetleri, başkent Kiev'de ve Kharkiv de dahil olmak üzere diğer şehirlerde, yetersiz ancak kararlı bir direnişle karşılaştı ve Başkan Vladimir Putin, Ukrayna'ya karşı savaşına Batı liderliğindeki bir misilleme barajı karşısında Rusya'nın nükleer caydırıcılığını yüksek alarma geçirdi.

Ukrayna içişleri bakanlığı, çatışmanın beşinci gününde şiddetli çatışmalar devam ederken Harkov'da düzenlenen toplu bombardımanda düzinelerce insanın öldüğünü söyledi.

Ukrayna içişleri bakanlığı danışmanı Anton Herashchenko Facebook'ta yaptığı bir paylaşımda, "Kharkiv az önce mezunlar (roketler) tarafından yoğun bir şekilde ateşlendi. Düzinelerce ölü ve yüzlerce yaralı var" dedi.

Ukrayna'daki Sky News savunma ve güvenlik editörü Deborah Haynes şunları söyledi: "Ukrayna'nın ikinci şehri korkunç bir bombardıman oldu.

"Görünen görüntüler, onları henüz doğrulamadık, ancak görüntüler, çatışmanın beşinci gününde o şehirde çok korkunç bir şey olduğuna dair bir fikir veriyor."
Uydu görüntüleri üç milden uzun bir Rus askeri konvoyunun Kiev'e yaklaştığını gösterdiği ve Ukrayna cumhurbaşkanının 24 saat için "önemli" bir uyarıda bulunduğu için, Beyaz Rusya'daki Rusya ve Ukrayna delegeleri arasındaki barış görüşmelerinin ortasında geldi.

Rus kuvvetleri Ukrayna başkentine yaklaşmaya devam ederken, iki taraf arasında daha fazla Rus hava saldırısı ve şiddetli çatışmalar yaşandı.

Bununla birlikte, kuvvetleri Kiev'de ve Kharkiv de dahil olmak üzere diğer şehirlerde yetersiz ancak kararlı bir direnişle karşılaştı ve yılmaz bir Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin , Ukrayna'yı işgali için Batı liderliğindeki bir misilleme barajı karşısında Rusya'nın nükleer caydırıcılığını yüksek alarma geçirdi. Çatışma Pazartesi günü beşinci güne girerken, Ukraynalı bir heyet, krizi görüşmek üzere Ruslarla "ön koşulsuz" görüşmek üzere Belarus sınırına geldi.

Ukrayna cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan açıklamada, görüşmelerin kilit konusunun "derhal ateşkes ve birliklerin Ukrayna'dan çekilmesi" olduğu belirtildi.

Sözcüsüne göre, "Rus devletiyle bağlantıları olan" büyük bir oligark olarak İngiltere'de yaptırım çağrılarıyla karşı karşıya kalan Chelsea FC sahibi Roman Abramovich , Kiev'in talebi üzerine Ukrayna-Rusya görüşmelerine yardım ediyor.

Rolü hakkında ayrıntı verilmedi - ancak etkisinin "sınırlı" olduğu kabul edildi.

Rus milyarder hafta sonu Chelsea'nin kontrolünden çekileceğini, ancak sahibi olarak kalacağını duyurdu.

Müzakereler, Başkan Volodymyr Zelenskyy'nin önümüzdeki 24 saatin ülkesi için "çok önemli bir dönem" olacağını söylemesi ve Avrupa Birliği'nden hızlı üyelik talebinde bulunmasıyla başladı.
İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Putin'in açıklamalarını dünyaya Rusya'nın nükleer kapasiteye sahip olduğunu hatırlatarak "Ukrayna'daki sıkıntılarından uzaklaştırmak için büyük bir girişim" olarak nitelendirdi.

Kremlin , Batı'daki müttefikleri tarafından Ukrayna'ya silah tedarikinin "tehlikeli ve istikrarsızlaştırıcı" olduğunu söyledi, ancak Putin'in emirleri hakkında yorum yapmadı.

Ayrıca, Ukraynalı bir diplomat ve eski dışişleri bakan yardımcısı olan Danylo Lubkivskyi tarafından "yalan" ve Rus "propagandası" olarak reddedilen Ukrayna kuvvetlerinin sivilleri canlı kalkan olarak kullandığı yönündeki asılsız iddiayı da ortaya koydu.

Sky News'e, özgürlüklerini korumak için mücadeleye katılan sıradan vatandaşların "kahramanlık ve cesaretinin" sayısız örneği olduğunu söyledi.

Maxar Technologies tarafından Pazar günü çekilen uydu görüntüleri, yaklaşık 40 mil (64 km) uzaktaki tanklar da dahil olmak üzere 3.25 mil (5 km) uzunluğundaki Rus kara kuvvetleri konvoyunun Kiev'e doğru ilerlediğini gösterdi.

Ukrayna kuvvetleri şimdiye kadar Rus Silahlı Kuvvetlerinin işgalini yavaşlatıyor gibi göründü ve Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı bir güncellemede " lojistik başarısızlıklar ve Ukrayna'nın kararlı direnişi Rus ilerlemesini engellemeye devam ediyor " ve Rusya'nın ilk kez çatışmada ilk kez yaşadığını söyledi. "acı çeken kayıpları kabul etmek zorunda kaldı".
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Twitter'da, NATO ortaklarının hava savunma füzeleri ve tanksavar silahlarının yanı sıra insani ve mali yardım sağladığını yazdı.