Ukrayna-Rusya Son Dakika Moskova, Kiev sakinlerine Putin'in tank konvoyu ilerlerken şehri terk etmelerini söyledi

TAKİP ET

Ukrayna-Rusya haberleri – canlı: Moskova, Kiev sakinlerine Putin'in tank konvoyu ilerlerken şehri terk etmelerini söyledi. Yeni uydu görüntülerine göre Rusya , 40 milden fazla uzanan devasa bir zırhlı araç, tank ve diğer askeri teçhizat konvoyu ile Kiev'e ilerliyor.

Devlet haber ajansı Tass'a göre, askerler ilerlerken, Rusya savunma bakanlığı Kiev'deki güvenlik sitelerine bir dizi saldırı düzenleyeceği konusunda uyardı. Bakanlık yaptığı açıklamada, Ukrayna vatandaşlarının yanı sıra aktarma istasyonlarının yakınında yaşayan insanların evlerini terk etmeleri gerektiğini söyledi.

Rus işgali altıncı gününe girerken, ABD'li senatör Chris Murphy, Vladimir Putin'in birliklerinin Ukrayna başkentini "uzun ve kanlı" bir kuşatmaya hazırlandığını söyledi.

Dün Ukrayna , Belarus sınırındaki bir yerde Rus ve Ukraynalı diplomatlar arasında ilk tur barış görüşmelerinin tamamlanmasından saatler sonra bir dizi büyük patlamayla sarsıldı .

Moskova hisse senedi piyasalarını en az 5 Mart'a kadar kapattı ve Rus Rublesi tarihi bir düşüş yaşadı.

Bu arada Uluslararası Ceza Mahkemesi, Rusya'nın Ukrayna'da işlediği iddia edilen savaş suçlarını soruşturacağını duyurdu. The Times'ın haberine göre , Ukrayna'nın başkenti Kiev'e giden 40 mil uzunluğundaki Rus asker konvoyunda 15.000 kadar asker yer alacak .

Üst düzey ABD savunma yetkililerine göre, Rusya 190.000 kişilik gücünün yaklaşık dörtte üçünü Ukrayna'ya kaydırdı. Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, daha önce Rusya'ya “topyekûn bir ekonomik ve mali savaş başlatma” tehdidini geri çekti.

AFP'ye yaptığı açıklamada, bu terimin "uygunsuz olduğunu ve gerilimi azaltma stratejimize uymadığını... Rus halkıyla çatışmıyoruz" dedi.

Yorumları, eski Rusya cumhurbaşkanı Dmitry Medvedev'in eleştirilerinin ardından geldi.

Medvedev, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Bugün bazı Fransız bakanlar Rusya'ya ekonomik savaş ilan ettiklerini söyledi. Diline dikkat beyler!

“İnsanlık tarihinde ekonomik savaşların sıklıkla gerçek savaşlara dönüştüğünü unutmayın”. The Kyiv Independent gazetesinin haberine göre, Kiev'deki bir televizyon kulesi Rus hava saldırısında saldırıya uğradı . Ukrayna TV kanallarının yayınını durdurduğu iddia edildi, ancak TV kulesi sosyal medyadaki video ve fotoğraflarda hala duruyor gibi görünüyor. Rus saldırılarının, Ukrayna'daki eczanelere insülin sağlayan önemli bir depoya erişimi kestiği bildiriliyor.

İstilanın bir sonucu olarak, eczanelerde günler içinde insülin tükenebilir. Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, Rusya'nın "geniş çaplı bir bilgi ve psikolojik operasyon" başlatmaya çalışacağı konusunda bilgisi olduğunu söyledi.

Amacı, yalanlarla Ukrayna halkının ve Ukrayna ordusunun direnişini kırmak” dedi.

Resnikov, Rus planının iletişimi bozmaya yönelik çabaları ve Ukraynalı askeri ve siyasi liderlerin teslim olmayı kabul ettiğine dair yanlış raporları içerdiğini söyledi.

"Bu sahtekarlığı 'onaylamak' için, imzalı olduğu iddia edilen 'belgeleri' ve ayrıca düzenlenmiş sahte videoları dağıtacaklar. Bu bir yalan. Bu asla olmayacak!"
Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, Almanya'yı Soğuk Savaş sonrası pasifizminden kurtardı ve neredeyse bir gecede ülkeyi savaşa karşı derin bir isteksizlikle - ve hatta kendi büyük ölçüde ihmal edilen silahlı kuvvetleriyle - bir gecikmeden Avrupa ulusları arasında bir lidere dönüştürdü. Kiev'i destekleyin, diye yazıyor Erik Kirschbaum birinci sınıf bir yazıda.

“Ülkenin komşularını terörize eden ve kıtada yıkıma neden olan, geçen yüzyılın uğursuz Alman militarizmi olsa da, son zamanlarda endişe kaynağı olan Avrupa'nın önde gelen ulusunun her ne pahasına olursa olsun pasifizm politikaları olmuştur. özellikle Avrupa Birliği ile Rusya arasında artan, kontrolsüz gerilimlerin ardından.” Putin'in Ukrayna'daki savaşı, Almanya'yı İkinci Dünya Savaşı sonrası pasifizmini terk etmeye nasıl teşvik etti?

Erik Kirschbaum'a göre, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Berlin'in Moskova'ya karşı yumuşak yaklaşımına yönelik eleştirilerin ardından savunma harcamalarını artırarak ve Ukrayna'ya silah göndererek onlarca yıllık dış politikayı tersine çevirdi.
Rus devlet haber ajansı Tass'ın bildirdiğine göre, Rusya savunma bakanlığı Kiev sakinlerini Ukrayna'nın başkentindeki hedefleri vurmayı planladığı için evlerini terk etmeleri konusunda uyarıyor.

Salı günü öğleden sonra yayınlanan bir açıklamada, savunma bakanlığı Rus kuvvetlerinin Kiev'deki "Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) ve 72. Bilgi ve Psikolojik Operasyonlar Merkezi'ne (PSO)" karşı "yüksek hassasiyetli saldırılar" başlatmaya hazırlandığını söyledi.