Ukrayna Kripto Bağışları Rus İstilasından Sonra Akıyor

TAKİP ET

Kitle fonlaması çabaları kriptoda 5 milyon dolardan fazla para topladı. Medyan bağış yaklaşık 95 dolar değerindeydi. Ukraynalı yetkililer, Cuma gününden bu yana Bitcoin, Ether ve diğer tokenlerde 5 milyon dolardan fazla para  toplayan kitle fonlaması çabalarına ek olarak, doğrudan kripto bağışları talep ediyor.

Ukrayna Kripto Bağışları Rus İstilasından Sonra Akıyor. Kitle fonlaması çabaları kriptoda 5 milyon dolardan fazla para topladı. Medyan bağış yaklaşık 95 dolar değerindeydi. Ukraynalı yetkililer, Cuma gününden bu yana Bitcoin, Ether ve diğer tokenlerde 5 milyon dolardan fazla para  toplayan kitle fonlaması çabalarına ek olarak, doğrudan kripto bağışları talep ediyor.

Ukrayna'nın resmi Twitter hesabı ve ülkenin Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov'a ait bir hesap, Cumartesi günü kripto cüzdanlarının ayrıntılarını paylaştı. Ukrayna'nın üst düzey siber savunma yetkililerinden Victor Zhora, Bloomberg'e tweetlerin ve cüzdan adreslerinin doğru olduğunu doğruladı. 

Cüzdanlar için mevcut olan işlem bilgilerine ve blockchain analitik firması Elliptic'ten alınan verilere göre, bu hesaplar tarafından gönderilen adresler 24 saatten kısa bir sürede 3 milyon doların üzerinde yüzlerce bağış aldı. Elliptic'in kurucu ortağı Tom Robinson daha önce Bloomberg News'e e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, medyan bağışın yaklaşık 95 dolar değerinde olduğunu söyledi. Ukrayna halkının yanında olun. Şimdi kripto para bağışlarını kabul ediyor. Bitcoin, Ethereum ve USDT.

Bitcoin Cumartesi günü yaklaşık 39.200 dolardan işlem gördü ve Ether yaklaşık 2.800 dolarda kaldı. Kripto girişimcisi Justin Sun, Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin'i "Ukrayna yardımına destek toplamak için el ele vermeye" teşvik etmek ve Buterin bağış yaparsa "eşleşmekten mutlu olacağını" söylemek de dahil olmak üzere bağış toplama çabasını desteklemek için birden fazla gönderi paylaştı.

Buterin , elde edilen geliri "Putin'in başlattığı savaştan zarar görenlere yardım eden Ukraynalı sivillere" bağışlayacağını söyleyen UkraynaDAO'nun kampanyasını büyütmeye başladı ve The Return Alive Foundation'ın web sitesine işaret etti.
Sun, Bloomberg'e “Bu, küresel ölçekte insani yardım tarihinde anıtsal bir an” dedi. “Her hükümet, düşünce liderleri, yüksek profilli halk figürleri, gündelik Joes'a kadar şeffaf bağışlar yapabilir” dedi.

Rusya'da doğup Kanada'ya göç eden Buterin, daha önce Twitter'da 3 milyonu aşkın takipçisine Ukrayna'ya destek amaçlı paylaşımlarda bulunmuştu. Buterin, şimdi silinen bir tweet'te, bağış yapmayı düşünen herkesin "son derece dikkatli olması" gerektiğini söyleyerek, saldırıya uğramış veya güvenliği ihlal edilmiş sosyal medya hesaplarının riskine karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu. Ardından , insanların “ ihtiyatlı olmaya devam etmesi ve geri dönüşü olmayan kripto işlemleri gönderirken her zaman yavaş ve dikkatli olması” gerektiğini belirtti.

Diğer bazı kripto girişimcileri ve girişim kapitalistleri, Rusya'nın Perşembe günü işgalinin başlamasından bu yana Ukrayna'ya destek toplamak ve ifade etmek için Twitter'ı kullanıyor. FTX CEO'su Sam Bankman-Fried, daha önce Twitter'da şirketin borsada hesabı olan her Ukraynalıya 25 dolar verdiğini söyledi.

Binance'den Changpeng “CZ” Zhao , “Burası blockchain'in parladığı, küresel fon yaratmanın olduğu yer” dedi. Girişim sermayesi şirketi Andreessen Horowitz'deki görevinden Katie Haun'un yeni kripto fonunun küresel politika şefi olmak üzere ayrılan Tomicah Tillemann, Twitter hesabında “Özgür ve açık toplumları savunmak BTC ve ETH.” 

Tillemann bir e-postada, yurtdışına para göndermek için kullanılan banka havalelerinin pahalı, yavaş ve güvenilmez olabileceğini, bu nedenle kripto bağışlarının bu durumda yararlı olduğunu söyledi. “Dijital varlıklar genellikle yabancı çatışma bölgelerindeki ve insani acil durumlardaki insanlara anında ve doğrudan destek göndermenin tek yolunu sağlıyor” dedi.

Celsius'un kurucusu ve CEO'su Alex Mashinsky Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Cumartesi öğleden sonra tokenlerin en az 126'sını veya mevcut fiyatlarla yaklaşık 352.000 $'ı elinde bulunduran Ukrayna cüzdanına Ether'de ikinci bir bağış gönderdiğini söyledi. Bloomberg'e kişisel olarak 10.000 dolara yakın Ether bağışladığını söyledi.
Mashinsky, Celsius ağının 3.742 Ukraynalı kullanıcısı olduğunu ve her birine FTX'in hareketine uygun olarak 25 dolar Ether verdiğini söyledi. Ayrıca Celsius tarafından yönetilen ve bağış toplayan ve bunları Ukrayna'daki insani yardım çabalarına gönderen cüzdan adreslerini tweetledi. “Silah alması için kimseye vermeyeceğiz” dedi.

Mashinsky, kripto paranın, ülkenin finansal sistemi zorluklarla karşı karşıya olduğu için Ukrayna'da devam eden ticaret için iyi bir yedek olarak hizmet ettiğini söyledi.

Ukrayna için fon toplamak amacıyla, takas edilemeyen tokenler de satılmaktadır. Web3 destekçileri tarafından kurulan bir insani yardım çabası olan Reli3f, Cuma günü grubun 30 saniyede tükendiğini söylediği bir NFT koleksiyonu aracılığıyla 1 milyon dolardan fazla para topladı.