Rusya Kiev'i Yine Vurdu Hava Saldırıları Geceyi Aydınlattı

TAKİP ET

Rusya Kiev'i Yine Vurdu Hava Saldırıları Geceyi Aydınlattı. Gece gökyüzünü 'şimşek gibi' turuncuya çevirdi. Patlama aynı zamanda binlerce mültecinin umutsuzca kaçmaya çalıştığı şehrin tren istasyonunu da vurdu.

Rus hava saldırıları yoğunlaştıkça büyük patlama Kiev'i sarstı, gece gökyüzünü 'şimşek gibi' turuncuya çevirdi. Patlama aynı zamanda binlerce mültecinin umutsuzca kaçmaya çalıştığı şehrin tren istasyonunu da vurdu.

Rusya'nın Ukrayna başkentine yönelik hava bombardımanı yoğunlaşırken Perşembe günü Kiev'de birkaç büyük patlama hissedildi .

Şehirde çekilen görüntüler, gece gökyüzünü aydınlatan devasa, turuncu bir patlamanın ardından yüksek bir patlama gösterdi. Yerel gazeteciler, gece boyunca hava saldırısı uyarılarının tetiklendiğini ve sakinlerin sığınma aramaya çağrıldığını bildirdi.

Bir CBS ekibi tarafından kameraya yakalanan patlamalardan biri, başkentte parlak bir turuncu ışık parladı. Saniyeler içinde ikinci bir büyük patlamanın ardından saklanmak için eğilmek zorunda kalan sunucu, bunu "büyük bir parlama" ve "neredeyse şimşek gibi" olarak nitelendirdi.
Sosyal medyada paylaşılan başka bir klip, ufukta turuncu bir ateş topu gibi görünen şeyin patladığını gösterdi.

Şehrin yoğun gece bombardımanının ardından, Rusya Savunma Bakanlığı şehrin güneyindeki Lysa Hora semtinde bir yedek yayın merkezini devre dışı bıraktığını söyledi.

Belirtilmemiş hassas silahların kullanıldığını ve konut binalarında can kaybı veya hasar olmadığını iddia etti. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, saldırılara değinilmedi, yalnızca Rus kuvvetlerinin kentin "yeniden toplandığını" ve "kuzey eteklerine ulaşmaya çalıştığını" söyledi.

Binlerce mültecinin umutsuzca şehirden kaçmaya çalıştığı Kiev tren istasyonunda da bir patlama meydana geldi.

Ukraynalı bir içişleri bakanlığı danışmanı, patlamanın düşürülen bir Rus seyir füzesinin enkazından kaynaklandığını ve herhangi bir can kaybı bildirilmediğini söyledi. Bunun turuncu ateş topunun patlamasına neden olan patlamayla aynı olup olmadığı hemen belli değildi.

Bununla birlikte, bir başka yoğun bombalama gecesine rağmen, Kiev'e yaklaşan Rus tank ve askerlerinden oluşan devasa zırhlı birlik, görünüşe göre yakıt, yiyecek ve diğer erzak sıkıntısı çeken başkentin dışında durdu.

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı bir istihbarat güncellemesinde, "Kiev'de ilerleyen büyük Rus sütununun ana gövdesi, Ukrayna'nın güçlü direnişi, mekanik arıza ve tıkanıklık nedeniyle ertelendiği için şehir merkezinden 30 km'den fazla uzakta kalıyor." Dedi.
"Sütun üç gün içinde çok az fark edilebilir ilerleme kaydetti. Ağır Rus bombardımanına rağmen, Kharkiv, Chernihiv ve Mariupol şehirleri Ukrayna'nın elinde kaldı."

Üst düzey bir ABD savunma yetkilisi, yüzlerce tank ve diğer aracın durduğunu ve son birkaç gün içinde gerçek bir ilerleme kaydetmediğini doğruladı.

Askeri analist Pavel Felgenhauer Moskova'dan Associated Press haber ajansına verdiği demeçte, "Kiev'deki ilerleme pek organize olmadı ve şimdi aşağı yukarı sıkışmış durumdalar."

Vladimir Putin ve ordunun bu kampanyayı çok hızlı ve muzaffer bir şekilde tamamlayamazlarsa, zor durumda kalacaklarını sözlerine ekledi.