Nikita Mazepin: Rus Formula 1 sürücüsü, Motorsport UK kararının ardından Britanya Grand Prix'sinden men edildi.

TAKİP ET

Nikita Mazepin: Rus Formula 1 sürücüsü, Motorsport UK kararının ardından Britanya Grand Prix'sinden men edildi. Hiçbir Rus/Belarus lisanslı takımının Birleşik Krallık'taki motor sporları yarışmalarına katılması onaylanmamıştır; hiçbir Rus/Belarus lisanslı yarışmacı ve yetkilinin Birleşik Krallık motor sporları etkinliklerine katılması onaylanmamıştır; gösterilecek Rus/Belarus ulusal sembolleri, renkleri, bayrakları yok.

Nikita Mazepin: Rus Formula 1 sürücüsü, Motorsport UK kararının ardından Britanya Grand Prix'sinden men edildi.

Hiçbir Rus/Belarus lisanslı takımının Birleşik Krallık'taki motor sporları yarışmalarına katılması onaylanmamıştır; hiçbir Rus/Belarus lisanslı yarışmacı ve yetkilinin Birleşik Krallık motor sporları etkinliklerine katılması onaylanmamıştır; gösterilecek Rus/Belarus ulusal sembolleri, renkleri, bayrakları yok. Rus Formula 1 sürücüsü Nikita Mazepin, Motorsport UK'nin Ukrayna'daki duruma tepkilerini açıklamasının ardından Britanya Grand Prix'sinde yarışmaktan men edilecek.

Salı günü, FIA'nın Rus ve Belaruslu sürücülerin tarafsız bir bayrak altında yarışabileceğini onaylamasının ardından Haas sürücüsü Mazepin'in bu sezon F1'de yarışmasına izin verilecek gibi görünüyordu. Ancak Motorsport UK başkanı David Richards CBE ve organizasyonun yönetim kurulu Çarşamba günü yaptığı açıklamada Mazepin'in durum değişmediği sürece 3 Temmuz'da Silverstone'da yarışamayacağını doğruladı.

"Tüm Motorsport UK topluluğu, Rusya ve Beyaz Rusya'nın Ukrayna'daki savaş eylemlerini kınıyor ve devam eden çatışmadan etkilenen herkese dayanışma ve desteğini ifade ediyor." dedi Richards.

Mazepin, 2021 sezonu için Haas'a çok yıllı bir anlaşmayla katıldı. Mazepin, 2021 sezonu için Haas'a çok yıllı bir anlaşmayla katıldı. "İşgalin ve ortaya çıkan kabul edilemez eylemlerin ardından Ukrayna halkı ve motor sporları topluluğu ile birlikte duruyoruz. Bu, uluslararası motor sporları topluluğunun harekete geçme ve Ukrayna halkına ve Federasyon Otomobilindeki meslektaşlarımıza destek gösterme zamanıdır.
FIA başkanı Muhammed bin Sulayem Salı günü yaptığı açıklamada, "FIA, Ukrayna'daki gelişmeleri üzüntü ve şokla izliyor ve mevcut duruma hızlı ve barışçıl bir çözüm bulmayı umuyorum.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini kınıyoruz ve düşüncelerimiz Ukrayna'daki olaylardan dolayı acı çeken herkesle birlikte" dedi.

Açıklamada, FIA şunları ekledi: "Rus/Belarus sürücüleri, bireysel yarışmacılar ve yetkililer, FIA'nın barış ilkelerine özel taahhüt ve bağlılığa tabi olarak, uluslararası/bölge yarışmalarına yalnızca tarafsız kapasitelerinde ve 'FIA bayrağı' altında katılacaklar. ve siyasi tarafsızlık."

Yanıt olarak ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) tavsiyelerine tam olarak uygun olarak, Motorsport UK, "FIA'nın kararlarına saygı duyarak" hiçbir Rus/Belarus lisanslı takımın İngiltere'deki motor sporları yarışmalarına katılmasına izin verilmediğini, hiçbir Rus takımının onaylanmadığını doğruladı. /Belarus lisanslı yarışmacılar ve yetkililerin BK motor sporları etkinliklerine katılmaları onaylanmıştır ve Motorsport UK izin verilen etkinliklerde hiçbir Rus/Belarus ulusal sembolü, rengi, bayrağı (üniforma, ekipman ve araç üzerinde) sergilenmemelidir.

Haas takım patronu Günther Steiner, takımın Rus gübre şirketi Uralkali'nin sponsorluğu olmadan hayatta kalabileceğini söyledi ve sürücü Nikita Mazepin'in eleştirisinin haksız olduğunu söyledi.

Motorsport UK kararı, krize tek taraflı bir yanıt verilmesini sağlamak için İngiltere Hükümeti ve ulusal spor yönetim organları ile tam istişare içinde alındı.

Richards şunları ekledi: "Ukrayna'nın bu tamamen haksız işgalini durdurmak için sahip olabileceğimiz her türlü etkiyi ve gücü kullanmak bizim görevimizdir. Motor sporları camiasını ve dünyadaki meslektaşlarımızı Uluslararası Olimpiyatların tavsiyelerini tam olarak benimsemeye teşvik ediyoruz. Komite ve bu savaşı sona erdirmek için elimizden gelen her şeyi yapın."

"Motorsport UK, FAU Başkanı Leonid Kostyuchenko, Ukrayna motor sporları topluluğu ve Ukrayna halkı ile birlikte duruyor ve şiddetin barışçıl bir çözümle sona erdirilmesi çağrısında bulunuyor."

Slater: Mazepin seçeneksiz bırakılabilir.
"Bunun en önemli yönü, İngiliz federasyonu Motorsport UK'nin, bu hafta Rus lisanslı sürücülerin yarışlarında ve Şampiyonalarında yarışmalarına izin vermeye hazır olduklarını açıklayan uluslararası federasyon FIA'dan farklı bir tavır almasıdır. FIA bayrağı altında yarıştı.

"Yani bu manşet, Haas F1 takımından Nikita Mazepin'in bu yıl Silverstone'da yarışamayacak olması anlamına geliyor, o Rus lisanslı.

"Aynı zamanda Vladimir Putin'in yakın arkadaşı Dmitry Mazepin'in de oğlu. Haas, arabalarındaki tüm Uralkali sponsorluklarını kaldırdı. Araba ayrıca Rus ulusal bayrağının renklerini taşıyordu, bunlar testin son gününde çıkarıldı.

"Haas'ın Mazipan'ın geleceği veya Dmitry Mazepin'in finansal desteği olsun ya da olmasın nasıl ilerleyecekleri konusunda şu anda yapacak bir yorumu yok. Şu anda bu duruma bakıyorlar.

Sky Sports'tan Craig Slater ve Ted Kravitz, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından 2022 Rusya Grand Prix'sinin iptal edildiği haberine tepki gösterdi. David Richards, "Ancak bunun bugün Motorsport UK sürümü açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Dünyanın dört bir yanındaki topluluk ve meslektaşları, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin tavsiyelerini tam olarak benimsemeye ve bu savaşı sona erdirmek için elimizden gelen her şeyi yapmaya davet ediyoruz'.

"Yani aslında 'Bunu yapmaya hazırız, dünyadaki diğer motor sporları federasyonları, bizi dinlemek ve örneğimizi takip etmek isteyebilirsiniz' diyorlar.

"Öyle olsaydı, Nikita Mazepin'in önemli sayıda yarış içeren bir Formula 1 sezonu gibi bir şeyi bir araya getirmenin zor olacağını düşünüyorum.

"FIA'nın bu hafta söylediklerine rağmen, bence Motorsport UK'nin bugünkü pozisyonu, Mazepin'in bu sezon Formula 1'de herhangi bir anlamlı şekilde rekabet etmek için gerçek bir seçeneği olmadığı bir duruma yol açabilir."