Neden bu kadar çok insan Elden Ring'i satın aldı?

TAKİP ET

Neden bu kadar çok insan Elden Ring'i satın aldı? GI Soruları. Ve bir sonraki oyun için en çok hangi oyun için heyecanlılar? Oyun 'Souls-like' türünde, sertliğiyle ün salmış bir tür aksiyon macera oyunudur. Bu türün amiral gemisi markası FromSoftware'in Dark Souls serisidir. Son Dark Souls oyunu Dark Souls 3, dört yılda etkileyici bir on milyon kopya sattı.

Neden bu kadar çok insan Elden Ring'i satın aldı? | GI Soruları. Ve bir sonraki oyun için en çok hangi oyun için heyecanlılar? Oyun 'Souls-like' türünde, sertliğiyle ün salmış bir tür aksiyon macera oyunudur. Bu türün amiral gemisi markası FromSoftware'in Dark Souls serisidir. Son Dark Souls oyunu Dark Souls 3, dört yılda etkileyici bir on milyon kopya sattı.

Genellikle daha yaygın spor oyunları ve atıcılar için ayrılan performans türüdür. Peki, tüketiciler arasında bu kadar güçlü yankı uyandıran bu başlıkla ilgili neydi? Yeni açık dünya ortamı mıydı? George RR Martin'in rolü mü? Basında çokça yer verilmesi ve yüksek inceleme puanları mı?

Oyuncuların kendilerine sormaya karar verdik. GamesIndustry.biz , EGX ve PAX gibi birden fazla platforma sahip ve sık oyun oynayan seçkin oyunculardan oluşan bir panele sahiptir. Yeni Call of Duty'yi neden satın almadıklarını sormak için geçen yıl onlarla konuştuk . Ve şimdi Elden Ring'in neden bu kadar çığır açan bir başarı olduğuna dair bazı fikirleri paylaşmak için geri döndüler.

200'den fazla oyuncu bu ankete yanıt verdi ve bunların %35'i Elden Ring'i satın aldıklarını söyledi. %24'ü bu türde tamamen yeni olduklarını ve daha önce hiç 'Souls benzeri' bir oyun oynamadıklarını söyledi.

Bu yeni oyuncu grubuna Elden Ring ile neden ilgilendiklerini sorduğumuzda (birden fazla yanıt seçebilirler), %80'i bu sefer kendilerini cezbeden açık dünya ortamı olduğunu söyledi. %67'si onları kazananın kritik karşılama olduğunu söylerken, %28'i bunun etkileyici tavsiyesinin (YouTube veya sosyal medya aracılığıyla) sonucu olduğunu söyledi.

Yeni Elden Ring müşterilerinin %40'ı arkadaş tavsiyesi oluştururken, %27'si George RR Martin'in katılımıyla çekildi. Belirtilen diğer nedenler arasında reklamcılık (%20), oynayacak yeni bir aksiyon oyunu arama (%6) ve daha zorlu bir oyun arama (%6) yer aldı.
Ankete katılanların çoğunluğu Elden Ring'i satın almamıştı ve bunun en büyük nedeni ona ayıracak zamanın olmaması (%32), ardından oyunun çok zor görünmesiydi (%22). Başlığın teması ve ayarı, yanıt verenlerin %13'ünü erteledi.

Ankete katılanların %10'undan biraz fazlası oyunun kendileri için çok pahalı olduğunu söyledi ve birkaçı indirime girdiğinde oyunu almak isteyeceklerini söyledi.

Son olarak, her iki gruba da (Elden Ring oyuncuları ve Elden Ring olmayan oyuncular) yılın en çok beklenen oyununun ne olduğunu sorduk. Büyük bir farkla zirveye çıkan oyun, The Legend of Zelda: Breath of the Wild'ın devamıydı. Tüm katılımcıların %24'ü bu oyunu seçti ve Elden Ring oyuncuları (%27) Elden Ring olmayan oyunculara (%21) göre marjinal olarak daha fazla ilgilendi.

Ancak bu anket Zelda'nın 2023 yılına ertelenmeden önce yapılmıştı . Bu nedenle, bu grup içinde en çok beklenen oyunlar, bu Kasım ayında Xbox ve PC'de piyasaya sürülecek olan Bethesda'nın Starfield'ı. Hem Elden Ring hem de Elden Ring dışı oyuncular benzer şekilde heyecanlıyken, katılımcıların %17'si bunu tercih etti.

Bir sonraki büyük oyun PlayStation'ın Horizon Forbidden West'iydi (%13). Bu oyun Elden Ring'den önce yayınlandı, ancak oyuncuların mevcut oyunlarını bitirdikten sonra oyuna geri dönmeye istekli oldukları açık.