Metabolizmanızı Hızlandırmanıza, Yağ Yakmanıza ve Kilo Vermenize Yardımcı Olacak En İyi 10 Çay.

TAKİP ET

Metabolizmanızı Hızlandırmanıza, Yağ Yakmanıza ve Kilo Vermenize Yardımcı Olacak En İyi 10 Çay. Metabolizma hızlandırıcı çaylar

Metabolizmanızı Hızlandırmanıza, Yağ Yakmanıza ve Kilo Vermenize Yardımcı Olacak En İyi 10 Çay.

İster çay tiryakisi olun, ister daha çok kahve insanı olun, dumanı tüten bir fincan Earl Grey'in sakinleştirici bir yanı olduğunu inkar edemezsiniz. Yine de, bu içeceğin hepsi rahatlama değil. Kendinizi bir bardağa şımartmak ayrıca bazı potansiyel sağlık yararları sağlayabilir (düşün: kanser ve kalp hastalığını önleme ) ve hatta kilo verme çabalarınızı destekleyebilir . Kilo kaybı için en iyi çayların bile bir gecede kilo vermenize veya göbek yağlarını yakmanıza yardımcı olmayacağını bilmelisiniz (hayal kırıklığına uğrattığım için üzgünüm!), ancak sağlıklı bir diyet ve fitness rutinine harika bir katkı olabilirler.

Love Food RD'den RDN'den Liz Sasso-Karelitsky, "Hiçbir çay sihirli bir kurşun gibi hareket etmeyecek," diyor , ancak çayınızdan en iyi şekilde yararlanmanın bir yolu, yemekten hemen sonra bir bardak içmek. "Bir fincan çay yapmak ve oturup içmek için zaman ayırmak, zihninize ve vücudunuza yemeğin bittiği sinyalini vermeye yardımcı olur." Hazırlama ritüeli, bir dakikanızı ayırmanıza ve dolgunluk ipuçlarınızı ayarlamanıza da yardımcı olur, diye ekliyor.

Rooted Wellness'ın kurucusu CDN, RDN'den Sarah Rueven, çayın susuz kalmamak için de harika bir yol olduğunu söylüyor . Susuz kaldığınızda, sadece susamış olsanız bile tatlıları ve diğer şekerli yiyecekleri canınız çekebilir. Yeterince sıvı içmek, hücrelerinizin daha iyi iletişim kurmasına yardımcı olabilir, bu da vücudunuzu metabolizmanızı biraz artırmak için fazladan çalışmaya teşvik eder. Ayrıca, uyumanıza yardımcı olması amaçlanan bitki çayları da kilo kaybına katkıda bulunabilir, çünkü yeterli dinlenme bu süreçte önemli bir faktör olabilir, diye açıklıyor.

Sıcak çaydan daha çok buzluysanız, demleme sıcaklığınız ne olursa olsun faydaların aynı olduğunu unutmayın. Ancak, soğutulmuş içeceklerinizi sipariş etmeyi tercih ederseniz, Sasso-Karelitsky, bardağınızda ne olduğuna dikkat etmenizi önerir. Starbucks gibi zincirler, buzlu çaylarına çok sayıda tatlandırıcı ve meyve suyu döktüğü için bilinir, diyor. Bu nedenle, her zaman şekersiz isteyin.

Bir not: Hamileler, yüksek dozlarda zararlı olabilecek meyan kökü içeren bitki çaylarından uzak durmalıdır. Bunun yerine nane, papatya ve zencefil gibi diğer seçeneklere sadık kalın, diyor Rueven. Ayrıca, kafeinli çayları ölçülü tükettiğinizden emin olun, diye ekliyor Sasso-Karelitsky.

Çayları denemek ister misiniz? İşte kilo vermek için en iyi 10 çay...

Yeşilçay

Siyah Çay

Beyaz Çay

Bitki Çayı

Matcha Çayı

Rooibos Çayı

Oolong Çayı

Mate Çayı

Mor Çay

Pu Erh Çayı