Kanser uyarısı: E sayılarından yanmış tostlara, kanser riskiyle bağlantılı gıdalar

TAKİP ET

Kanser uyarısı: E sayılarından yanmış tostlara, kanser riskiyle bağlantılı gıdalar - Dr Nighat Artan kanıtlara göre KANSER herhangi bir kişiyi herhangi bir noktada vurabilir, ancak kendinizi tehlikeye atabilirsiniz. İlişki karmaşık olsa da, belirli yiyecekler ve pişirme yöntemleri kanserle ilişkilendirilmiştir. Express.co.uk'ye konuşan Doktor Nighat Arif, en kötü suçlulardan bazılarını vurguladı.

Kanser uyarısı: E sayılarından yanmış tostlara, kanser riskiyle bağlantılı gıdalar - Dr Nighat
Artan kanıtlara göre KANSER herhangi bir kişiyi herhangi bir noktada vurabilir, ancak kendinizi tehlikeye atabilirsiniz. İlişki karmaşık olsa da, belirli yiyecekler ve pişirme yöntemleri kanserle ilişkilendirilmiştir. Express.co.uk'ye konuşan Doktor Nighat Arif, en kötü suçlulardan bazılarını vurguladı.

Kanser kabus gibi bir ihtimal: Birleşik Krallık'ta her iki kişiden birine yaşamları boyunca bir tür kanser teşhisi konacak. Bununla birlikte, potansiyel olarak ölümcül hastalığa yakalanma riskinizi değiştirebileceğiniz giderek daha açık hale geliyor. Televizyondaki Doktor Nighat Arif'e göre, diyetin riski etkilemede oynadığı rol konusunda çok fazla tartışma var.

"Bazı yiyeceklerin inflamatuar bir tepkiye neden olduğuna gerçekten inanan bazı insanlar var."

Doktor Nighat'ın açıkladığı gibi, iltihaplanma olan her yerde hücrelerde değişiklik olur ve hücrelerde değişiklik olan her yerde kanser riski artar. Devam etti: "Alkol - alkolün kanser için bir risk faktörü olan karaciğer karaciğer hücrelerinize zarar vereceğini biliyoruz."

Doktor Nighat'a göre, yağlı yiyeceklere ve "E sayılarıyla dolu" yiyeceklere karşı da dikkatli olmalısınız.

Yanmış yiyecekleri yeme korkusu öncelikle, ekmek ve patates gibi nişastalı yiyeceklerde uzun süre yüksek sıcaklıklarda pişirildiğinde salınan bir kimyasal olan "akrilamid"den kaynaklanır.

Cancer Research UK şöyle diyor: "Akrilamit ile kanser arasında olası bir bağlantı hakkında bir şeyler okumuş olabilirsiniz. Ancak bunu gösterecek yeterli kalitede kanıt yok."

Örneğin, hayır kurumu, bazı çalışmaların insanların diyetlerindeki akrilamid miktarını doğru bir şekilde ölçemediğine dikkat çekiyor.

"İyi kalitede araştırmalar, gıdalardan gelen akrilamidin insanlarda kansere neden olduğunu göstermedi." Bununla birlikte, "akrilamid içeren bazı yiyeceklerin kalorisi yüksektir, bu nedenle sağlıklı bir kiloyu korumayı zorlaştırabilir" diye uyarıyor.

Fazla kilolu olmak veya obeziteye sahip olmak kansere yakalanma riskinizi artırır.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), “Aşırı kilolu olmanın veya obeziteye sahip olmanın 13 kanser türüne yakalanma riskinin daha yüksek olmasıyla bağlantılı olduğunu öğrenmek sizi şaşırtabilir” diye uyarıyor.

Gerçekten de Doktor Nighat, vücut kitle indeksi (BMI) 30'un üzerinde olan bir kadının meme kanserine yakalanma şansının yüzde 50 daha yüksek olduğunu söyledi.