Jeep Renegade e-Hybrid 2022 Ne Kadar? Jeep Renegade e-Hybrid 2022 İncelemesi özellikleri

TAKİP ET

Jeep Renegade e-Hybrid 2022 Ne Kadar? Jeep Renegade e-Hybrid 2022 İncelemesi özellikleri. Jeep Renegade e-Hybrid 2022 satın alınır mı?

Jeep Renegade e-Hybrid 2022 incelemesi. Sessizce çalışan bir Jeep , pek çok kişinin alışık olacağı bir şey değildir. Yeni Renegade, firmanın tamamen elektrikli bir model yelpazesine geçişindeki son adımı işaret eden yeni bir e-Hybrid güç aktarma organı sayesinde tam da bunu yapıyor.

Model, daha büyük Jeep Compass e-Hybrid ile birlikte, yeni tanıtılan plug-in 4xe hibrit varyantların yanı sıra Jeep serisine katılıyor. 4xe'den farklı olarak, e-Hybrid yalnızca önden çekişlidir. Ayrıca giriş seviyesi benzinli Renegade'e göre 7000 sterlinlik bir prim veriyor ve temel plug-in hybrid 4xe'den biraz daha ucuz. 

Tamamen yeni güç aktarma sistemi, 128 hp 1.5 litre turboşarjlı motor, 20 hp elektrik motoru ve iki ön koltuğun arasına yerleştirilmiş 48 V aküden oluşuyor. Tork 177 lb ft'dir. Jeep ayrıca emisyon ve yakıt tüketiminde %15'e varan iyileştirmeler talep eder. 
Jeep'in dediğine göre, yeni yedi vitesli çift debriyajlı otomatik şanzımana ikinci bir elektrik motoru daha keyifli bir sürüş sağlıyor. Ayrıca, yukarıda bahsedilen sessiz başlatma (Jeep'in e-lansman olarak adlandırdığı), e-sürünme, e-kuyruğa alma, e-park etme ve geri gitme ve frenleme sırasında enerji geri kazanımı dahil olmak üzere bazı kullanışlı tamamen elektrikli sürüş işlevlerine de sahipsiniz. 

Jeep Renegade Özellikleri

Büyük ölçüde, Renegade elektrifikasyonunu iyi kullanıyor. Modelin e-sürünme ve e-sıraya alma işlevleri etkilidir ve özellikle daha dik yokuşlarda seyirden enerji geri kazanımı mükemmeldir. Elbette, çoğu sürücü, Stellantis'in Torino'daki üssünün etrafındaki yolculuğumuzdaki gibi dik yamaç yollarıyla uğraşmak zorunda kalmayacak, ancak çoğu, Renegade'in aküsünü doldurmakta sorun yaşamamalı. 

1.5 litrelik benzinli motor, e-modda hızlanırken yumuşak bir şekilde devreye giriyor, ancak geçiş biraz erken geliyor gibi görünebilir. Yine de Jeep, EV ve ICE arasındaki geçişi sorunsuz olarak tanımlıyor ve gaz pedalına fazla yüklenmediğiniz sürece benzine döndüğünüzde hemen fark etmeniz zor. 

Jeep, şanzımanın bu şekilde elektriklendirilmesinin yakıt tüketimini ve aynı zamanda sürüş dinamiklerini iyileştirmeye yardımcı olduğunu söylüyor. Çok kötü değil, ancak daha dik yokuşlarda ve daha hızlı yollarda vites büyütmek ağır geliyordu ve çoğu zaman motorun nefes almasına neden oluyordu. 

Bu arada yol tutuşu hala sofistike ve virajlarda direkt. Hem tutuş hem de stabilite iyi, ancak yardım teknolojisine güvenmek, Renegade'in hissini ve keyfini bir şekilde azaltıyor. Sürüş, pil ve iki elektrikli motorun eklediği ağırlıktan da büyük ölçüde ödün vermiyor, ancak standart Renegade'de olduğu gibi, daha sert, daha sert şehir Asfaltında önemli bir titreşim var. 

Renegade'in içinde pek bir şey değişmedi. İç mekan bazı alanlarda sağlam görünüyor ve kapılar büyük ölçüde cızırtılı plastik. Hibrit ile ilgili istatistikleri dijital sürücü ekranında görüntülemek için yeni özelleştirme seçenekleri ve kabini hafif ve havadar hissettiren test aracımıza takılan panoramik tavan da memnuniyetle karşılanıyor.

Jeep Renegade Satın Alınır Mı?

e-Hybrid Renegade'i düşünenler, muhtemelen onun eko kimlik bilgileriyle ilgileneceklerdir. Modelin rakamları, homologasyon nedenleriyle henüz teyit edilmedi, ancak Jeep, daha büyük Pusula için 46.3-49.3mpg'lik birleşik ekonomi rakamları vaat etti. 
Şu anda satışta olan giriş 1.0 litrelik turbo benzinli versiyonun sunduğu 44.1mpg ile karşılaştırıldığında, Renegade cazip olabilir, ancak yalnızca bu 7000 £ fiyat boşluğunu kaldırabilirseniz.

32.600 £ 'dan başlayan fişli Jeep Renegade 4xe , 21 mil yalnızca elektrik menzili sunan daha büyük, 11,4 kWh pili ile daha da güçlü eko kimlik isteyen sahipler için daha çekici bir satın alma olabilir. 122.8-128.4mpg ve 51g/km.