İngiltere, Rusya yaptırımlarının tam listesini yayınladı

TAKİP ET

İngiltere'nin dışişleri ofisi tarafından yaptırım uygulanan kişilerin listesi ve yayınlanan gerekçelerden alıntılar:

İngiltere, Rusya yaptırımlarının tam listesini yayınladı.İngiltere, Rusya'nın doğu Ukrayna'nın iki ayrı bölgesini bağımsız olarak tanımasına yanıt olarak Salı günü beş banka ve üç kişiye karşı yaptırımlar yayınladı.
İngiltere'nin dışişleri ofisi tarafından yaptırım uygulanan kişilerin listesi ve yayınlanan gerekçelerden alıntılar:

GENNADY TIMCHENKO
Verilen sebep: "Timchenko, Bank Rossiya'nın ana hissedarıdır. Bank Rossiya, Ukrayna'nın istikrarını bozan Rus politikasını destekleyen Ulusal Medya Grubu'nun önemli bir hissedarıdır."
İngiltere, Bank Rossiya'nın Rusya'nın 2014 ilhakından sonra Kırım'da genişlediğini ve Rusya'nın yarımadayı konsolidasyonunu desteklediğini söyledi.
"Bu nedenle Timchenko, Ukrayna'yı istikrarsızlaştıran veya Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü, egemenliğini veya bağımsızlığını baltalayan veya tehdit eden herhangi bir politika veya eylemde yer almakta, destek sağlamakta veya teşvik etmekte veya yer almıştır."
İngiltere, Timchenko'nun "Rusya'daki en güçlü insanlardan biri" olduğunu ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yakın bağları olduğunu söyledi. İngiltere, Rusya, Finlandiya ve Ermenistan vatandaşı olduğunu ve Novatek ve Sibur Holding'de hisseleri olduğunu söyledi.

BORIS ROTENBERG
Verilen sebep: Boris Rotenberg "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yakın kişisel bağları olan önde gelen bir Rus iş adamı. Rotenberg, SMP Bank'ın büyük bir hissedarı ve Yönetim Kurulu'nda yer alıyor."
İngiltere, Rotenberg'in Rusya'daki gaz boru hatları ve elektrik enerjisi tedarik hatları için en büyük inşaat şirketi olan SGM'nin ortak sahibi olduğunu söyledi.
İngiltere, "Rotenberg kardeşler, Putin'i St Petersburg'da büyüdüklerinden beri tanıyorlar" dedi.
"Eski bir profesyonel judo antrenörü, Rusya Devlet Başkanı'nın eski fikir tartışması ortağıydı. Boris aynı zamanda Putin liderliğindeki güçlü bir enerji lobisi olan St. Petersburg Connection'ın bir üyesidir."
2014 yılında Amerika Birleşik Devletleri tarafından yaptırıma tabi tutulmuştu.

İGOR ROTENBERG
Verilen sebep: "Igor Rotenberg, Başkan Putin ile yakın aile bağları olan önde gelen bir Rus iş adamıdır. Rotenberg, Ulusal Telematik Sistemlerin (NTS) Yönetim Kurulu Başkanıdır."
Rus milyarder işadamı Arkady Rotenberg'in en büyük oğlu.
İngiltere, "Igor şimdi sondaj şirketi Gazprom Bureniye'yi kontrol ediyor" dedi.
"Rotenbergler Vladimir Putin ile yakından ilişkili."
2018'de Amerika Birleşik Devletleri tarafından onaylandı.
İşte yaptırım uygulanan kuruluşların listesi:

BANK ROSSIYA
Nedeni: İngiltere, bankanın Başkan Putin ile doğrudan bağlantısı olan milyarderlere ait olduğunu ve Rusya'nın 2014 yılında bölgeyi Ukrayna'dan ilhak etmesinin ardından Kırım'da şubeler açtığını söyledi.

Banka "finansal hizmetler sağlamak veya fon, ekonomik kaynak, mal veya teknoloji sağlamak ve Ukrayna'yı istikrarsızlaştırmaya veya toprak bütünlüğünü zayıflatmaya veya tehdit etmeye katkıda bulunabilecek herhangi bir politika veya eyleme katılmak, destek sağlamak veya teşvik etmekle meşgul olmuştur, Ukrayna'nın egemenliği veya bağımsızlığı."

BLACK SEA BANK FOR DEVELOPMENT AND RECONSTRUCTION
Verilen sebep: "2014'te Kırım'ın yasa dışı ilhakının hemen ardından kurulmuş bir Kırım bankası. Sektörün Batı yaptırımlarından ve Kırım'daki banka eksikliğinden yararlandı."

JOINT STOCK COMPANY GENBANK
Gösterilen gerekçe: "Genbank, işgal altındaki Kırım topraklarında kapsamlı bir şekilde faaliyet gösteren bir Rus finans kuruluşudur. Kırım'ın ilhak ettiği topraklarda bankacılık ve diğer finansal hizmetler sağlayarak, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü, egemenliğini ve bağımsızlığını baltalamaya veya tehdit etmeye katkıda bulunur."

İŞ BANKASI
Sebep: İngiltere, Ukrayna bankalarının orada faaliyet göstermesinin durdurulmasının ardından bankanın Kırım genelinde faaliyet gösterdiğini söyledi.
"Finansal hizmetler sağlıyor, böylece Kırım'ın finansal sistem aracılığıyla Rusya Federasyonu'na entegrasyonunu kolaylaştırıyor."

PUBLIC JOINT STOCK COMPANY PROMSVYAZBANK
Verilen sebep: İngiltere, devlete ait bankanın Rusya ordusuna finansman sağladığını söyledi.
"Promsvyazbank, Savunma Bakanlığı tarafından bir devlet müşterisi olarak imzalanan devlet sözleşmelerinin yaklaşık %70'ine hizmet vermek de dahil olmak üzere, Rus askeri-sanayi kompleksi için önemli bir banka rolüyle, finansal hizmetler sağlıyor veya katkıda bulunabilecek fonlar ve ekonomik kaynaklar sağlıyor. Ukrayna'yı istikrarsızlaştırıyor."