İngiltere'deki bakım evi ziyaretçileri Covid testleri için ödeme yapmak zorunda kalacak

TAKİP ET

Downing Street, İngiltere'deki bakım evlerini ziyaret eden kişilerin Nisan ayından itibaren Covid testleri için ödeme yapmak zorunda kalacaklarını söyledi, çünkü insanlar stoklamayı sınırlamak için açık bir girişimde ücretsiz kalırken üç günde bir paket sipariş etmekle sınırlıydı.

İngiltere'deki bakım evi ziyaretçileri Covid testleri için ödeme yapmak zorunda kalacak.
Downing Street, İngiltere'deki bakım evlerini ziyaret eden kişilerin Nisan ayından itibaren Covid testleri için ödeme yapmak zorunda kalacaklarını söyledi, çünkü insanlar stoklamayı sınırlamak için açık bir girişimde ücretsiz kalırken üç günde bir paket sipariş etmekle sınırlıydı.

Eczane kuruluşları, doğrudan toplama için yanal akış testi stoklarının, 1 Nisan'da şarj gelmeden önce aceleyle bitebileceğine dair endişeler olduğunu söylerken, resmi test siparişi web sitesi, insanların yalnızca her üç ayda bir yedi testlik bir paket sipariş edebilmesi için güncellendi. her 24 saatte bir değil, günler.

Bazı sınırlı gruplar, 80 yaşın üzerindeki veya bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerin yanı sıra Covid semptomları gösteren NHS ve bakım personelini içermesi beklenen ücretsiz test için uygun olmaya devam edecek.

Ancak Boris Johnson'ın resmi sözcüsü, bakımevi ziyaretçilerinin dahil edilmeyeceğini söyleyerek, akraba grupları ve hayır kurumlarından eleştiri getirdi.

Sözcü, "Bu [ücretsiz test] en savunmasız ve ön saflardaki personeli hedef alıyor" dedi. NHS ve bakım personeli, Covid semptomları gösterirlerse ücretsiz testler yapacak olsa da, sağlık departmanı ve NHS England bunu “zamanı gelince” belirleyerek daha geniş asemptomatik testlere erişip erişemeyeceklerine karar verilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

İngiltere'de Covid kurallarının sonu hakkında bilmeniz gereken her şey
Bakım evlerini ziyaret eden kişiler için rehberlik, “negatif bir yanal akış testi sonucu almaları ve ziyaret gününde, testi evde yaparak veya bakım evine geldiklerinde bildirmeleri” şeklindedir.

Akrabalar ve Sakinler Derneği (R&RA), bu kılavuz yürürlükte kalacaksa, insanlardan sevdiklerini görmek için testler için ödeme yapmalarını istemenin veya mali açıdan stresli bakım evlerinin ödemesini beklemenin haksızlık olduğunu söyledi.
Yönetmen Helen Wildbore, “Yaşadığınız her şey ve [ziyaret kısıtlamaları nedeniyle] mahvolmuş tüm ilişkiler göz önüne alındığında, bu ilişkileri yeniden kurmaya başlayabileceğinizi ancak testler için para ödemeniz gerektiğini söylemek adil ve olağandışı görünüyor” dedi.

Liberal Demokrat lider Ed Davey, fikrin "bakım vergisi" olduğunu söyledi. Dedi ki: "İnsanları sevdiklerini güvenle ziyaret etmeleri için yılda yüzlerce pound ödemeye zorlamak adaletsiz ve adaletsizdir. Savunmasız insanları daha yabancılaştıracak, daha yalnız yapacak ve aile ve arkadaşların bir araya gelmesi için bir engel görevi görecek. Bu bakım vergisini durdurmalıyız. ”

Ölümcül hastalıkları olan insanlara yardım eden hayır kurumu Marie Curie'nin halkla ilişkiler başkanı Ruth Driscoll, değişikliğin birçok aileyi endişelendireceğini söyledi. " En azından bazı savunmasız gruplar ücretsiz semptomatik testlere erişmeye devam edecek olsa da, ölümcül hastalığı olan kişilerin, sevdiklerinin ve onlarla birlikte çalışan herkesin buna dahil edileceği açıklığa kavuşturulmalıdır" dedi.

Age UK'den Caroline Abrahams şunları söyledi: "Geçen yıl ya da çok sayıda yaşlı insan sevdiklerini görecek kadar güvende hissetti, çünkü güven vermek için herkes önceden yanal akış testi yaptı. Artık, bazı yaşlıların ve ailelerinin, bu testlere erişemiyorlarsa veya bunları karşılayamayacaklarını hissediyorlarsa, yüz yüze görüşme konusunda çok daha az emin olma riski kesinlikle var.”

İngiltere'deki tüm yerel Covid kısıtlamalarının sona ermesinin bir parçası olarak 1 Nisan'dan itibaren ücretsiz testlerin Pazartesi günü sona erdiğinin duyurulmasının ardından eczacılar, yanal akış testlerini istifleme girişimlerini bildirdiler.

Bağımsız Çoklu Eczaneler Birliği'nin CEO'su Leyla Hannbeck, üyelerinin, bazı hassas kişilerin yoğun testler sırasında kaçıracağından endişe duyduklarını ve bazı kişilerin her biri iki paket test sınırını aşmak istediğini söyledi.

“Daha fazlasını elde etmek için aynı ailenin farklı üyelerinin farklı zamanlarda gelmesini engelleyecek hiçbir şey yok. Bununla ilgili raporlar aldık. Aynı zamanda, yerel eczacıların müşterileriyle bir ilişkisi var ve gerçekten insanların dışarıda kalmamasını ve ihtiyaç duyduklarını almalarını sağlamak istiyoruz ”dedi.

2022 başlarken ve Türkiye'den bize katılıyorsunuz, düşünmenizi istediğimiz bir yeni yıl kararı var. 200 yıl önce yayın yapmaya başladığımızdan bu yana on milyonlarca kişi Guardian'ın korkusuz gazeteciliğine güvenerek kriz, belirsizlik, dayanışma ve umut anlarında bize yöneliyor. Sizi, şu anda finansal olarak bize güç veren, bizi herkese açık ve şiddetle bağımsız tutan 180 ülkeden 1,5 milyondan fazla destekçiye katılmaya davet etmek istiyoruz.

Diğerlerinin aksine, Guardian'ın hissedarı ve milyarder sahibi yok. Her zaman ticari veya politik etkilerden uzak, yüksek etkili küresel raporlama sunma kararlılığı ve tutkusu. Bu şekilde haber yapmak demokrasi, adalet ve güçlülerden daha iyisini talep etmek için çok önemlidir.