Huawei'nin MatePad Kağıdı yarı e-okuyucu, Yarı Tablet Özellikleri

TAKİP ET

Huawei'nin MatePad Kağıdı yarı e-okuyucu, Yarı Tablet Özellikleri. Pek çok Engadget okuyucusu ve dürüst olmak gerekirse, Engadget editörleri e-mürekkep cihazlarına kafayı takmış durumda. İster üretkenlik ister dijital tuvaller olsun , teknoloji yavaş yavaş son on yılın tek elli e-okuyucularının ötesine geçmeye devam etti.

En son eklenen, Huawei'den büyük ölçüde boyutlandırılmış bir e-mürekkep tabletidir. MatePad Kağıdı, düşük ışıkta kullanıma yardımcı olmak için parlama önleyici, yansıtıcı ekrana sahip 10.3 inç gri tonlamalı ekrana sahiptir. Kağıt, metin ve görüntüleri ve hatta videoyu görüntülemek için 256 gri tonlu gri tonunu yeniden üretebilir, ancak neden S&B video istediğinizden emin değilim.

Bir e-mürekkep aygıtı için şaşırtıcı derecede küçük çerçevelere sahip olduğunu muhtemelen fark etmişsinizdir. Huawei, tableti yüzde 86,3 ekran-gövde oranına indirdiğini ve kitap sırtından ilham alan bir tasarımla elinizde tutabileceğiniz bir şey olmasını sağladığını söylüyor. Tüm bu e-kağıt, şeyin boyutuyla birleştiğinde, onu şimdiye kadar gördüğümüz diğer tüm e-mürekkep cihazlarından ayırıyor. (Kindle DX uzun zaman önceydi.)

32 seviyeli arka aydınlatmanın yanı sıra cihaz, genellikle daha tipik tabletleriyle birlikte piyasaya sürülen Huawei'nin M Kalemi ile de uyumludur. Bu, e-mürekkep cihazları söz konusu olduğunda çok kullanışlı bir araç olan belgelerinizi ve kitaplarınızı karalama, açıklama ve düzenleme yapabileceğiniz anlamına gelir. Özellikle Huawei, dokulu ekranın hassasiyetini 26 ms'ye kadar hassaslaştırmayı başardı. Bir S22 Ultra veya hatta Huawei'nin diğer tabletleri kadar süper pürüzsüz olmayabilir, ancak mat bir e-mürekkep yüzeyinde dikkat çekicidir. Bu mükemmel dijital not alma cihazı mı?

Huawei'nin tüm cihazlarını olabildiğince sorunsuz bir şekilde bağlamaya devam ederek, MatePad Kağıdını şirketin dizüstü bilgisayarlarına, bilgisayarlarına, tabletlerine ve telefonlarına bağlayabilirsiniz. Huawei, tabletin bir USB sürücüsü gibi görüneceğini ve notlarınızı ve açıklamalı PDF'lerinizi dizüstü bilgisayarınıza sürükleyip bırakabileceğinizi söylüyor. Bu, şirketin tescilli işletim sistemi HarmonyOS sayesinde mümkündür.

Bununla birlikte, Huawei ürün duyuruları her zamanki koşulla birlikte gelir. Donanım heyecan verici ve çok sayıda kitap, belge ve dijital evrakla çalışan herkes için cezbedici ama HarmonyOS tarafından kısıtlanacaksınız. 

Şirket, ekosistemi büyütmeye devam ettiğini söylüyor, ancak destek sunup sunmayacakları konusunda sorumluluk, uygulama yaratıcıları ve şirketlerde kalıyor. Örneğin, MatePad Kağıdındaki Kindle kitaplarımı kontrol etmenin birkaç yolu var - belki web tabanlı okuyucuyu kullanabilirim? – ancak Amazon donanımı kadar kusursuz olmayacak. Sonra tekrar, MatePad Kağıdı ayrıca basit bir Kindle'dan daha fazlasını yapabilir.

Huawei, MWC sunumundan önce MatePad Paper'ın kullanılabilirliğini ve fiyatını açıklamadı. Daha fazlasını duyduğumuzda bu raporu güncelleyeceğiz.

Huawei MatePad Pro 12.6'ya merhaba deyin - Huawei'nin Apple iPad Pro ve Samsung Galaxy Tab S7+ beğenilerine karşı en yeni ve en premium tableti.

MatePad Pro ile ilgili dikkate değer birkaç şey var - Android yerine Huawei'nin Harmony OS 2.0 üzerinde çalışıyor, Kirin 9000E yonga setine sahip, Huawei'nin M-Pencil ve Akıllı Manyetik Klavyesini destekliyor ve muhteşem bir 12,6 inç OLED ekranın etrafına inşa edilmiş. Kutuda MatePad Pro bir USB kablosu, 40W şarj cihazı ve bir USB - 3,5 mm dongle ile birlikte gelir. Şimdiye kadar ilk kez Huawei, Android yerine kendi Harmony OS 2.0'ı bir tablete önceden yükledi, ancak değişiklik göründüğü kadar dramatik değil.

Ana arayüz, bir Android veya iOS tablette bulacağınıza çok benzer - birden çok ana ekranda uygulamalar, aşağıda bir yuva ve yanında en son kullanılan uygulamalar alırsınız. Ana ekranın sol üst köşesindeki bir kaydırma, bildirimleri ve sağ üstten geçişleri ve parlaklık kaydırıcısını içeren hızlı bir menü getirir.

Bölünmüş ekran çoklu görev için ekranda aynı anda en fazla dört uygulama kullanabilirsiniz (yalnızca desteklenen uygulamalar).

Odadaki file değinelim - Huawei MatePad Pro, Google Play Servislerini desteklemiyor, ancak aslında bu tablete Android uygulamalarını Huawei AppGallery üzerinden veya yandan yükleyerek yükleyebilirsiniz. Bir APK indirip yüklemek bazı uygulamalarda işe yarar.
Huawei MatePad Pro, normalde ayrı satılan Huawei M-Pencil ve Akıllı Manyetik Klavyenin eklenmesiyle zorlu bir cihaz haline geliyor. M-Pencil'in fiyatı 99 €'dur, ancak büyük olasılıkla MatePad Pro ile birlikte gelirken Akıllı Manyetik Klavye tek başına 129,99 €'dur.
Kullanmadan önce M-Pencil'in MatePad Pro ile eşleşmesi gerekir. Levhanın kenarına manyetik olarak yapışır ve çok sıkı tutar. M-Pencil, 10 saate kadar pil ömrüne sahiptir ve tabletin yanındayken veya kendi manyetik şarj cihazıyla şarj olur. Ele harika oturuyor ve not almak için kalem olarak kullanmak bir zevk.

Özel bir klavyeyle not almayı tercih edenler için Akıllı Manyetik Klavye harika bir araçtır. Tuşlar, duyarlı bir dokunma hissi verir ve böyle bir aksesuar için makul bir seyahat sağlar. Hemen Alt + Tab gibi tipik klavye kısayollarını kullanma ve Apps + D düğmesiyle (Windows kısayoluna benzer) ana ekrana dönme alışkanlığına düştük.