Google, geliştiriciler güncellemedikçe kullanıcıların yüzlerce uygulamayı indirmesini durduracak

TAKİP ET

Google, geliştiriciler güncellemedikçe kullanıcıların yüzlerce uygulamayı indirmesini durduracak. Uygulamaların en yeni işletim sistemiyle uyumlu tutulması gerekecek, ancak Google, eski cihazları kullananlar için bazı uyarılar yaptı.

Google, geliştiriciler güncellemedikçe kullanıcıların yüzlerce uygulamayı indirmesini durduracak. Uygulamaların en yeni işletim sistemiyle uyumlu tutulması gerekecek, ancak Google, eski cihazları kullananlar için bazı uyarılar yaptı. Google, Play Store'daki güncel olmayan uygulamaları sınırlayacağını duyurdu.

Kasım ayının başından itibaren, platformdaki tüm uygulamalar, en son büyük Android sürümünden sonraki iki yıl içinde modern bir API seviyesini korumak zorunda kalacak.

Google , "Her yeni Android sürümü, güvenlik ve performans iyileştirmeleri getiren ve aynı zamanda Android'in genel kullanıcı deneyimini iyileştiren değişiklikler getiriyor", diye açıklıyor.

"Her uygulamanın bildirim dosyasında (hedef API düzeyi olarak da bilinir) uygulamanızın farklı Android sürümlerinde nasıl çalıştığını bildiren bir targetSdkVersion vardır."

Uygulamalar bu düzeyi karşılamıyorsa Google, kullanıcıların bunları nasıl arayabileceğine veya telefonlarına ve tabletlerine nasıl yükleyebileceğine ilişkin kısıtlamalar getirmeye başlayacak.

Bu uygulamaların çoğu zaten bu standartları karşılıyor ve Google, bunları koruyabilmeleri için diğerlerini bilgilendirdiğini söylüyor. Google ürün yönetimi direktörü Krish Vitaldevara , güncellemeyle ilgili bir blog yazısında "Kullanıcılar, Android'in sunduğu tüm gizlilik ve güvenlik korumalarının tam potansiyelini gerçekleştirmeyi bekliyorlar" dedi 
Gelecekte yeni Android işletim sistemi sürümleri kullanıma sunulduğunda, gereksinim penceresi buna göre ayarlanacaktır.

Google Play'den daha önce yüklemiş olan eski uygulamaların kullanıcıları bunları indirmeye devam edebilir ve daha eski bir telefona sahip kullanıcılar eski uygulamaları çalıştırmaya devam edebilir - yani, Android'in yeni sürümleri olduğunda telefonlarına kilitlenmeyeceklerdir.