COVID-19: Pfizer aşısı, küçük çocuklarda enfeksiyonu önlemede büyük çocuklara göre daha az mı etkili?

TAKİP ET

COVID-19: Pfizer aşısı, küçük çocuklarda enfeksiyonu önlemede büyük çocuklara göre daha az etkili, çalışma gösteriyor. Araştırmacılar, sonuçların çocuklar için alternatif aşı dozunu incelemeye yönelik potansiyel ihtiyacı vurguladığını söyledi.

COVID-19: Pfizer aşısı, küçük çocuklarda enfeksiyonu önlemede büyük çocuklara göre daha az etkili, çalışma gösteriyor.

Araştırmacılar, sonuçların çocuklar için alternatif aşı dozunu incelemeye yönelik potansiyel ihtiyacı vurguladığını söyledi.

Bir araştırma, beş ila 11 yaş arasındaki çocuklarda Pfizer iğnelerinin enfeksiyonu önlemede 12 ila 17 yaş arasındaki çocuklara göre daha az etkili olduğunu gösteriyor.

New York Eyaleti araştırmacılarının araştırması, son Omicron dalgalanması sırasında, Pfizer alan beş ila 11 yaşındakiler arasında enfeksiyona karşı etkinliğin %68'den %12'ye düştüğünü, 12-17 yaşındakilerin ise yalnızca %15 düştüğünü gösteriyor.

Ancak araştırma, Aralık ortasından Ocak ayının sonuna kadar yaşanan dalgalanma sırasında Pfizer aşısının beş ila 11 yaş arasındaki çocuklarda ciddi hastalıklara karşı koruyucu olduğunu da gösteriyor.

Araştırmacılar, sonuçların, çocuklar için alternatif aşı dozunu incelemeye yönelik potansiyel ihtiyacı ve bulaşmayı önlemek için maske takmanın önemini vurguladığını söyledi.

Bazı tıp uzmanları, verilerin aşının etkinliğinin azaldığını söyleyecek kadar sağlam olup olmadığını sorguladı.

Philadelphia Çocuk Hastanesi'nde pediatrik bulaşıcı hastalık uzmanı olan Dr. Paul Offit şunları söyledi: "Aşının amacı ciddi hastalıklara karşı korunmak - çocukları hastaneden uzak tutmaktır."

Hafif hastalıklara karşı korumanın, "hafif hastalıklara karşı koruma için bağışıklıktan kaçan" Omicron varyantı nedeniyle azalmasının şaşırtıcı olmadığını da sözlerine ekledi.
Şubat ayında hükümet , beş ila 11 yaş arasındaki çocuklara düşük doz COVID aşısı teklif edileceğini duyurdu .

Beş ila 11 yaşları arasında, kendilerini daha fazla riske sokan başka tıbbi durumları olan çocuklar aşı için zaten uygundu. Daha küçük çocuklara, yetişkinlerle aynı 30 mikrogram dozu alan ve üçüncü bir destek aşısı için uygun olan 12 ila 17 yaşındakilere göre 10 mikrogram daha düşük dozda aşı yapılır.

Geçen ay, İngiltere'de kalan tüm COVID kısıtlamaları kaldırıldı , yani artık pozitif bir testten sonra kendini tecrit etmek için yasal bir gereklilik yok.

Eğitim Bakanlığı'nın okullara ilişkin rehberinde ayrıca, sınıflarda veya ortak alanlarda öğrenciler, personel ve ziyaretçiler için yüz maskelerinin artık tavsiye edilmediği belirtilmektedir. Daha küçük çocuklar için etkililikte çarpıcı biçimde daha yüksek düşüş oranları, aldıkları daha düşük dozun nedeni olabileceğini düşündürmektedir.
Bu demek oluyor ki Çalışma gösteriyor ki, Pfizer aşısı 5 ila 11 yaş arasındaki çocuklarda önemli ölçüde daha az etkili