BM Rusya'nın saldırısının dünyanın nükleer bir felaketi kıl payı önlediğini söyledi Son Dakika

TAKİP ET

BM Rusya'nın saldırısının dünyanın nükleer bir felaketi kıl payı önlediğini söyledi Son Dakika. Linda Thomas-Greenfield, acil güvenlik konseyi toplantısında Rusya'nın eylemlerinin 'pervasız' olduğunu söyledi; Jens Stoltenberg 'daha fazla ölüm, daha fazla acı ve daha fazla yıkım' konusunda uyardı

Rusya'nın Ukrayna atom santraline saldırısının ardından ABD'nin BM elçisi, dünyanın 'nükleer bir felaketi kıl payı önlediğini' söyledi. Linda Thomas-Greenfield, acil güvenlik konseyi toplantısında Rusya'nın eylemlerinin 'pervasız' olduğunu söyledi; Jens Stoltenberg 'daha fazla ölüm, daha fazla acı ve daha fazla yıkım' konusunda uyardı

Rusya, Facebook ve Twitter'a erişimi engelledi

Ukrayna nükleer felaketten kıl payı kurtulduktan sonra Rusya saldırıyı hızlandırdı
Rus kuvvetleri, Kiev yakınlarındaki çatışmalar şiddetlenirken Odesa'nın kilit limanını almaya çalışıyor

'Evlerin %90'ı yıkıldı': Suriye'nin geliştirdiği taktikler kasabaları harap ediyor
Ukrayna, Putin'i yargılamak için uluslararası mahkemeye destek verdi
Singapur , Pazartesi günü nadir görülen yaptırım uygulama adımını atacağını açıklamasının ardından Rusya'ya uygulayacağı mali önlemlerin ayrıntılarını açıkladı.
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Belirlenen Rus bankalarına, kuruluşlarına ve Rusya'daki faaliyetlere yönelik mali tedbirler ve Rus hükümetine fayda sağlayan fon yaratma faaliyetleri uygulayacağız. Dijital ödeme jetonu hizmet sağlayıcılarının, bu finansal önlemleri atlatmaya yardımcı olabilecek işlemleri kolaylaştırması özellikle yasaktır. Bu önlemler, bankalar, finans şirketleri, sigortacılar, sermaye piyasası aracıları, menkul kıymetler borsaları ve ödeme hizmeti sağlayıcıları dahil olmak üzere Singapur'daki tüm finansal kurumlar için geçerlidir.

Açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali “uluslararası hukukun ağır bir ihlali” olarak tanımlanıyor. Güneydoğu Asya'da yaptırım uygulayan ilk ülke oldu. Belediye Başkanı Vadym Boychenko, kentin suyu, ısısı veya elektriği olmadığı ve gıda kaynaklarının tükendiği konusunda açıkça uyardı. Kentin 400.000 sakininin bir kısmının güvenli bir şekilde tahliyesine izin vermek için askeri yardım ve insani bir koridor istedi.

Rusya şehri kontrol ederse, 2014'ten beri Rusya tarafından işgal edilen Kırım ile Rus destekli Luhansk ve Donetsk bölgeleri arasında bir kara koridoru inşa etmesine yardımcı olacak .

Belediye başkanının Telegram hesabına gönderilen bir mesajda şunları söyledi:

Şimdilik, insani sorunlara çözüm arıyoruz ve Mariupol'u ablukadan çıkarmak için mümkün olan tüm yolları arıyoruz...

Önceliğimiz, hayati altyapıyı yeniden kurabilmemiz ve şehre yiyecek ve ilaç getirmek için insani bir koridor oluşturabilmemiz için bir ateşkesin sağlanmasıdır.
Rusya'nın 24 Şubat'ta tam kapsamlı işgalini başlatmasından bu yana 1,2 milyondan fazla insan Ukrayna'dan komşu ülkelere kaçtı. BM Mülteci Ajansı, benzer bir sayıda kişinin yerinden edildiğine, ancak ülke sınırları içinde kaldığına inanıyor. ABD'nin BM büyükelçisi Linda Thomas-Greenfield, Rus kuvvetlerinin şu anda “Ukrayna'nın en büyük ikinci nükleer tesisinden 20 mil ve yaklaşıyor” olduğunu söyledi ve yakın tehlikenin devam ettiği konusunda uyardı.

Rusya'nın Mariupol'un yaklaşık 225 km batısında, Avrupa'nın en büyüğü olan Zaporizhzhia nükleer santraline yaptığı son saldırıya atıfta bulunarak, “Dün gece bir felaketten kıl payı kurtulduk” dedi .

“Uluslararası toplum, Rusya güçlerinin tehlikeli saldırılarını durdurmasını talep etme konusunda hemfikir olmalı” dedi. Volodymyr Zelenskiy, NATO'yu Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge uygulamayı reddettiği için eleştirdi ve kararın "Ukrayna kasaba ve köylerinin daha fazla bombalanması için yeşil ışık yaktığını" söyledi.

Ukrayna cumhurbaşkanı duygusal bir gece konuşmasında, "Bugünden itibaren ölen tüm insanlar sizin yüzünüzden, zayıflığınız yüzünden, birlik eksikliğiniz yüzünden ölecek" dedi.

NATO, Cuma günü, uçuşa yasak bölge uygulamasının Avrupa'da nükleer silahlı Rusya ile tam teşekküllü bir savaşı kışkırtabileceği konusunda uyardı. NATO başkanı Jens Stoltenberg, "Uçuşa yasak bölge uygulamanın tek yolu, NATO savaş uçaklarını Ukrayna hava sahasına göndermek ve ardından Rus uçaklarını vurarak bu uçuşa yasak bölgeyi dayatmaktır" dedi. "Bunu yaparsak, Avrupa'da çok daha fazla ülkeyi kapsayan ve çok daha fazla insani acıya neden olan tam teşekküllü bir savaşla sonuçlanabilecek bir şeyle karşılaşacağız ."

Zelenskiy, NATO ülkelerinin uçuşa yasak bölgenin Rusya'nın NATO'ya karşı saldırganlığını kışkırtacağına dair bir anlatı oluşturduğunu söyledi. "Bu, bizden kat kat daha güçlü silahlara sahip olmalarına rağmen, zayıf, içeride güvensiz olanların kendi kendine hipnozudur" dedi.

Ukraynalıları Rusya'nın işgaline karşı gösterdikleri direnişten dolayı da övdü: “Biz ışığın savaşçılarıyız” dedi. "Avrupa tarihi bunu sonsuza kadar hatırlayacaktır."