Anneler Günü Ne Zaman Kutlanacak Efsane 2023 Anneler Günü Şiirleri

TAKİP ET

Anneler Günü Ne Zaman Kutlanacak Efsane 2023 Anneler Günü Şiirleri. Türkiye'de anneler günü ilk olarak 1995 yılında kutlanmaya başlamıştır. Anneler günü kutlamasının çıkış hikâyesi ise şöyledir. Amerika'da yaşayan Jarvis adında bir genç bir gün annesini kaybeder ve bu durumu Jarvis hiç kabullenemez.

Türkiye’de anneler günü ilk olarak 1995 yılında kutlanmaya başlamıştır. Anneler günü kutlamasının çıkış hikâyesi ise şöyledir. Amerika’da yaşayan Jarvis adında bir genç bir gün annesini kaybeder ve bu durumu Jarvis hiç kabullenemez. Çok yoğun acılar çeker. Annesini çok özleyen ve yokluğunu bir türlü kabullenemeyen Jarvis her yıl annesinin ölüm yıldönümünü kutlamaya başlar. Bir süre sonra yine annesinin bir ölüm yıldönümünde etrafında bulunan kişilere bu günü anneleri anma günü olarak kabul edelim mi diye sorar. Onlarda kabul ederler. Bu tarih Mayıs ayının ikinci pazarıdır. Ve o yıldan sonra her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü anneler günü olarak kutlanmaya başlar.

Annelerimiz hayatta olma ve yaşama sebeplerimizdir. Onlar olmasa bizi gerçekten yürekten ve kalpten karşılıksız seven başka kişi olmazdı. Onlar bizleri yakınımızda olmasalar bile bizim yaşadığımız iyi kötü her şeyi hissedebilen yegâne varlıklardır. Bu his sadece annelerde vardır. Bir anne yavrusu için gerekirse hayatından dahi vazgeçebilir. Evladı için aklınıza gelen her türlü çılgınlığı yapabilir. Bazen iyi veya kötü olduğunu hiç düşünmeden sırf evladı mutlu olsun ve yüzü gülsün diye saçma sapan şeyler yapabilir. Ama onu anlayabilmek için anne olmak gerekir. Anne olabilmek mantık işi değil yürek işidir.

Bu yıl anneler gününü 8 Mayıs Pazar günü kutlayacağız. Türkiye'de ilk anneler günü 5 Mayıs 1995'tе, Türk Kadınlar Birliğinin girişimiyle kutlanmaya başlanmıştır. İlk yılın annesi Nene Hatun 98 yaşındayken seçilmiştir. Ölümünden çok kısa bir süre önce bu ödülü almıştır. Peki anneler gününde annemize ne hediye alabiliriz ? En güzeli bir buket çiçek, çikolata, ev aleti, saat, kıyafet, mutfak eşyası, takı gibi hediyeler olabilir. Ya da annenizin özel hobileri varsa onunla ilgili bir hediye olabilir. İçinde ailenizin olduğu bir fotoğraf çerçevesi olabilir. Ama şunu bilin anneniz için ona içten bir gülüşünüz ve sarılarak öpmeniz yeterde artar bile..