Activision Blizzard, tüm oyun testi sıcaklıklarını tam zamanlı çalışanlara dönüştürüyor

TAKİP ET

Activision Blizzard, tüm oyun testi sıcaklıklarını tam zamanlı çalışanlara dönüştürüyor Activision Blizzard, ABD merkezli tüm oyun testçilerini geçici sözleşmeli tam zamanlı çalışanlara dönüştürecek, iyileştirilmiş 20 $/saat maaş ve tam şirket avantajlarına erişim sağlayacak.

Activision Blizzard, tüm oyun testi sıcaklıklarını tam zamanlı çalışanlara dönüştürüyor
Activision Blizzard, ABD merkezli tüm oyun testçilerini geçici sözleşmeli tam zamanlı çalışanlara dönüştürecek, iyileştirilmiş 20 $/saat maaş ve tam şirket avantajlarına erişim sağlayacak.

1 Ocak'tan itibaren yaklaşık 1100 personel değişiklikten yararlanacak - ancak bu, Call of Duty stüdyosu Raven'da şu anda sendikalaşma arayışında olan personel için geçerli olmayacak.

Activision, "Ulusal Çalışma İlişkileri Yasası kapsamındaki yasal yükümlülükler" nedeniyle "şu anda Raven'da yeni tür tazminat değişiklikleri yapmanın yasak olduğunu"
Hareket , Activision'ın hiç bitmeyen Call of Duty içeriği dizisini test etmek için toplu olarak istihdam edilen sözleşmeye dayalı QA çalışanlarının haklarını çevreleyen aylarca süren çalışan eylemini takip ediyor.

Noel'den hemen önce Activision, Raven'a bağlı QA personelinin üçte birini işten çıkardı .

Activision, dün gece çalışanlarla paylaşılan bir e-postada yaptığı değişiklikleri doğruladı ve Call of Duty'nin artık "her zaman açık" bir model aracılığıyla piyasaya sürülme şeklinin bu değişikliği tetiklediğini söyledi.

Activsion yöneticisi Josh Taub, "Son iki yılda Call of Duty genişledi ve gelişti" diye yazdı. "Geliştirme döngülerimiz, yıllık sürümden 'her zaman açık' bir modele geçti. Daha fazla etkileşime yanıt olarak, tüm platformlarda canlı hizmetler işimizi artırdık. Tekliflerimiz artık sezon geçişlerini, operatörleri ve mevcut harika içeriği kapsıyor. Ayrıca, mobil cihazlarda heyecan verici yeni planlarla birlikte stüdyolarımızda iş gücümüzü ve desteğimizi büyüttük.

"Bu değişikliklerin ışığında ve geleceğe yönelik iddialı planlarımıza baktığımızda, geliştirme ekiplerimizin birlikte çalışma şeklini daha da geliştiriyoruz. Kalite güvencesi, geliştirme başarımız için kritik öneme sahip ve olmaya devam ediyor. Oyuncularımızın mümkün olan en iyi oyun deneyimine sahip olmalarını sağlamak için çok çalışan bir yer - teşekkürler!"

Ancak The Verge'e yaptığı açıklamada, Communications Workers of America sekreteri-saymanı Sara Steffens, değişikliklerin konuşan personel için açık bir sonuç olduğunu söyledi.

Steffens, "Hiç kusura bakmayın, Activision Blizzard'ın tüm geçici ve şarta bağlı QA ekip üyelerine tam zamanlı istihdam ve zam verme konusundaki son hamlesinin tüm kredisi, örgütlenen, harekete geçen ve konuşan işçilere verilmelidir." Dedi.

"Activision'ın bu çabanın ön saflarında yer alan Raven Software QA çalışanlarını bu avantajlardan hariç tutması özellikle sinir bozucu. Şirketin Ulusal Çalışma İlişkileri Yasası'nın Raven çalışanlarını dahil etmelerini engellediği iddiası açıkça işçileri bölmek için bir çabadır. ve bir sendika kurma çabalarını baltalıyor (Game Workers Alliance - CWA). Activision'ın samimiyetsiz duyurusu, işçilerin işte korunan bir sese sahip olmaları gerektiğinin bir başka kanıtı. Activision Blizzard'ı bu durumu düzeltmeye ve Raven QA çalışanlarına saygı göstermeye şiddetle çağırıyoruz. ' yasa uyarınca örgütlenme hakkı korunmaktadır."

Fortnite yapımcısı Epic Games de benzer şekilde bu yılın başlarında tüm geçici QA personelini tam zamanlı çalışanlara dönüştürdü .

Bu hafta, bazı Activision çalışanları yine greve gitti - bu kez şirketin aşı görevini bırakma ve çalışanları ofislere geri teşvik etme kararına karşı .